Ekonomi- och bokföringsguide

Vi på SpeedLedger har nästan 20 års erfarenhet av bokföring och har hjälp många företagare komma igång med vårt program. Självklart vill vi dela med oss om lite tips och guider i bokföringens och ekonomins grunder.

Nu inför sommaren laddar vi upp med lite tips på vår hemsida så att du har någonting att läsa när du tar det (förhoppningsvis) lite lugnare i sommar.

 

Ekonomisk ordlista

När man startar igång sin verksamhet eller har varit igång ett tag kan det vara klurigt att veta vad alla begrepp betyder. Vi har satt ihop en ekonomisk ordlista som du enkelt kan ladda ner och läsa igenom.

Klicka här för att hämta den ekonomiska ordlistan

 

 

Bokföringsguide

Har man ett aktivt företag eller förening så behöver man bokföra, men hur funkar det egentligen? I vår bokföringsskola på 3 delar tar vi upp grunder i bokföring, rapporter och rutiner och även moms. Här kan du också läsa mer om debet och kredit

Klicka här för att ladda ner bokföringsguide

 

 

Lilla momsskolan

Känns moms klurigt? Vad är skillnaden på ingående och utgående moms? Vad händer om jag har handel med utlandet? Vi har satt ihop en tydliga momsguide som förhoppningsvis ger dig lite svar på dessa frågor. Du kan också använda vår momskalkylator!

Klicka här för att ladda ner momsguiden

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget