Fördelar med tidrapportering

Rasmus M, Simple

2020/05/11

Varför företagare tidrapporterar

Många företagare ser stor vinning med tidrapportering. Det är något som alla företagare kan göra för att bli effektivare och få bättre koll på sin tid. Med tidrapportering så är det vanligt att du upptäcker saker som tar mycket längre tid än du trott, och att du kan lägga mer tid på det som faktiskt gör skillnad i din verksamhet.

Få kontroll över din tid 

Med tidrapportering så ser du exakt hur mycket tid du lägger på dina aktiviteter, projekt och kunder. Med denna informationen så kan du ta kontroll över din tid.

Insikter som du kan få med tidrapportering:

  • En kund tar mycket tid i förhållande till hur mycket du tjänar på den
  • Du lägger tid på alldeles för många olika saker under en arbetsdag
  • Du arbetar för mycket (eller för lite)
  • Du tjänar betydligt mer på en viss typ av arbetsuppgift, eftersom den går snabbare än vad du trodde
  • Du lägger för mycket tid på annat på arbetstiden

Automatiskt fakturaunderlag

För dig som är konsult så ger tidrapportering mervärden så som att du får automatiskt fakturaunderlag på den nerlagda tiden som gjorts på uppdraget. När du vet precis hur mycket tid som lagts på aktiviteten eller projektet så blir det lätt att få fram fakturaunderlag. På så vis så behöver du inte längre gissa tiden för nerlagd tid och kan därmed ge en mer ärlig prisbild för både dig och din kund.

Jämför din tid vecka till vecka

Med information på din nerlagda tid så kan du följa statistik på hur mycket du arbetar vecka till vecka. Och jämföra vilka olika projekt och kunder som du lagt tid på över en längre tid. Det kan vara både insiktsfullt och utvecklande.

Det här inlägget har skrivits i samarbete med Simple. Klicka här för att testa Simple gratis och ta del av vårt exklusiva erbjudande.

Kommentera inlägget