Hämta affärer på LinkedIn - Tips för en bra LinkedInprofil

Nystartadcrewet

2018/06/20

Som egenföretagare är det ingen hemlighet att kunderna inte alltid köper av dig för att du har den bästa produkten. Ibland köper de helt enkelt för att de gillar dig. Det handlar inte bara om att ha en LinkedInprofil uppdaterad och oanvänd utan att använda möjligheten att nätverka och vara aktiv. Detta i sin tur leder till ett rikare nätverk, samarbeten och nya kunder. Därför är det viktigt att du har ett bra nätverk att ta till och har möjlighet att träffa rätt personer. 

Nätverka med LinkedIn

Ett sätt att nätverka online är via LinkedIn. 77% av LinkedIns användare uppger att LinkedIn hjälpte dem att undersöka personer eller företag. LinkedIn fungerar som ett sätt för dig att visa upp de färdigheter och erfarenheter du har i rätt forum. Kort sagt: show off på LinkedIn kan ge dig affärer. Därför gäller det att ha en bra LinkedInprofil!

 

Här är några tips

1. Uppdatera din profilbild

profilbild linkedin dino

Ha en proffsig och uppdaterad profilbild. Tänk Facebook, fast lite seriösare. Hur vill du att dina framtida kollegor eller kunder ska se dig? Att ha en profilbild på din LinkedInprofil har visat sig ge 40% högre svarsfrekvens om du skickar ett meddelande till någon annan på LinkedIn.

 

2. Lägg till ett bakgrundsfoto

bakgrundbild linkedinprofil dino

På din profil kan du lägga till ett bakgrundsfoto. Ta ett som representerar dig och din verksamhet. En bakgrundsbild på din LinkedInprofil ökar, precis som en profilbild, chansen att någon går in och kikar lite närmare på din profil.

 

3. Lägg till och uppdatera dina kontaktuppgifter

kontaktuppgifter linked dino

Kolla att du har en e-postadress, ett telefonnummer, ditt företags hemsida och, om du vill, ett Twitter- eller Instragramkonto som tillhör dig eller ditt företag (7 tips på hur du når fler följare på Instagram).

 

4. Skriv en kort beskrivning av dig själv

personlig beskrivning linkedin dino

Håll din personliga beskrivning kort och koncis. Tänk hisspitch. Vad har du åstadkommit? Du kan be kollegor eller f.d. arbetsgivare intyg din kometens för att stärka bilden av dig.

 

5. Gå med i grupper

grupper linkedin dino

Gå med i relevanta grupper för dig och ditt företag. Det finns grupper om allt möjligt! Leta upp grupper som du kan dra nytta av och som funkar bra ihop med din verksamhet. 

 

6. Skriv personliga meddelanden

beskrivning linkedin dino

När du lägger till någon i din kontaktlista – se till att skriva ett personligt meddelande. Det ökar dina chanser att du får svar. Det är mycket trevligare att få ett personligt meddelande än ett automatgenererat.

 

7. Var aktiv

aktiv linkedin dino

Uppdatera din profil, gilla relevanta inlägg, posta egna inlägg och visa att du är aktiv på LinkedIn. Att vara närvarande på sociala medier är inte svårt men det kan vara  tidskrävande. För det krävs faktiskt att du är aktiv för att bli en framgångsrik LinkedIn användare.

 

Källa: https://www.entrepreneur.com/

TIPS:

  • Testa dig fram vilken tid och vilka inlägg som ger dig flest LIKES och delningar
  • Att posta egen text, bild och video är det som ger bäst utväxling/räckvidd vilket innebär att om du bara delar ett inlägg så ger det mindre räckvidd än om du laddar upp egen film eller skriver egna uppdateringar.
  • Bjud in till samtal. Se till att hålla igång ett samtal i din tråd genom att ställa frågor till dina följare som engagerar. 

 

P.S. Du vet väl att du hittar bra erbjudanden för nystartade företag inne på Mina sidor

Kommentera inlägget