Nystartadcrewet svarar

Hej!

Lite nu och då trillar det in frågor till oss i Nystartadcrewet. Kul och spännande att höra våra användares åsikter och funderingar! Vi svarar alltid personligen till den som ställer frågan, men det är säkert fler av er som funderar på samma sak. Därför tänkte vi att det är dags att publicera några av frågorna och svaren.

1. Kan ni hjälpa mig att utvärdera min affärsidé? Är den bra eller inte?

Vi får relativt ofta frågor om hjälp med att utvärdera en affärsidé och affärsplan. Inte så konstigt med tanke på Idékollen. Vi brukar hänvisa dessa frågor vidare till proffsen.   

Idékollen hjälper dig det första steget på vägen. Därefter krävs att du själv kritiskt granskar din idé, gör om, gör rätt, gör om igen, gör mer rätt och så vidare. För de som vill ha hjälp med att utveckla sin idé vidare utöver Idékollen brukar vi hänvisa till någon av de organisationer i Sverige som är proffs på detta, till exempel:

Vi brukar även varmt rekommendera att du ställer upp i Venture Cups tävling för affärsidéer där du kan använda din Idékoll som underlag.

 

2. Kan jag söka finansiering via Nystartad?

Vi önskar att vi hade kunnat erbjuda detta för att kunna hjälpa ännu fler startups och nya företag att växa! Men nej, det kan du inte. Vi är en gratissida och kommer att förbli det. Vi rekommenderar istället att du vänder dig till ALMI, Connect to Capital eller varför inte testa crowdfunding?

Här kan du läsa mer om crowdfunding och få en lista på några olika crowdfundingplattformer.

Här finns även alternativet att söka bidrag från andra organisationer, till exempel EU-stöd, starta-eget-bidrag från Arbetsförmedlingen eller Jordbruksverkets stöd till unga jordbrukare. Läs mer om bidrag.

 

3. Kommer ni att använda min företagsidé som jag skriver om i Idékollen?

Gud nej! Det har vi inget rätt att göra och det skulle heller aldrig falla oss in. Vi finns för att fler statups och entreprenörer ska kunna ta steget från idé till succé. Vi har inget intresse av att sätta käppar i hjulet eller sno någons briljanta idé. Läs mer om våra villkor och få lite allmän info om vad vi pysslar med egentligen.

 

Har du fler frågor till oss eller önskemål på verktyg som du vill att vi utvecklar? Skicka ett meddelande till oss på [email protected]

 

majjuscirkel

Med varma nystartadhälsningar

Marielle & Julia i Nystartadcrewet

Kommentera inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.