Bidrag att söka som nystartat företag

Vi har tidigare pratat om crowdfunding och hur du genom olika crowdfundingportaler kan skaffa finansiering till ditt startup eller nya projekt. Ett annat sätt att skaffa finansiering är att söka ett bidrag. Det finns, tro det eller ej, många bidrag att söka just för dig som är egenföretagare, eller funderar på att starta en verksamhet.

Bidragen varierar och är ofta beroende av nisch, bransch och geografiskt läge.

Här är en lista på några bidrag som du kan söka:

1. EU-stöd

Om du arbetar med ett projekt som är inom EU:s intresse och som kan bidra till att genomföra ett EU-program eller en strategi kan du ansöka om bidrag från EU. Läs mer om hur du ansöker på EU-upplysningen.

 

2. Starta-eget-bidrag från Arbetsförmedlingen

Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen som arbetssökande kan du få ett starta eget bidrag. Du behöver tänka igenom din affärsidé samt lämna in en affärs- och kostadsplan. När du övertygat gänget på Arbetsförmedlingen att satsa på din idé behöver du även uppfylla någon av Arbetsförmedlingen krav.

 

3. Regionalt bidrag för företagsutveckling

Det här bidraget är via Tillväxtverket. Du kan ansöka om det om du driver ett litet eller medelstort företag inom den privata sektorn och är aktiv på landsbygden eller i glesbygd. Ansökning sker löpande. Läs mer om regionala företagsstöd.

 

4. Inkubatorprogrammet på Vinnova

Inkubatorprogrammet är inget finansiellt stöd, utan syftar till att ge nystartade företag hjälp i form av affärsutveckling, nätverk, rekrytering och erfarenhet. Inkubatorerna finns över hela landet och deras erbjudande kan skilja sig något ifrån varandra. Läs mer om Vinnovas inkubatorprogram.

 

5. Jordbruksverkets stöd till unga jordbrukare

Det här stödet kan du som är 40 år eller yngre och startat ett jordbruksföretag söka. Stödet är på mellan 55-60 euro per hektar och du kan få stöd för högst 90 hektar. Läs mer om stödet.

 

Läs mer om olika bidrag på följande sidor:

 

julia sjövall

Julia i Nystartadcrewet

Kommentera inlägget

Comments are closed.